Για να φτιάξετε άψογα, καραμελωμένα, ψητά λαχανικά, προσομοιώστε στον φούρνο σας την έντονη ζέστη ενός βιομηχανικού, επαγγελματικού φούρνου.
Κάψτε τον φούρνο σας στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα άδειο το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και αφήστε το να "καεί" για 10-15 λεπτά.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα λαχανικά σας - δοκιμάστε καρότα baby και λαχανάκια Βρυξελλών- με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Βγάλτε τα καυτό ταψί από το φούρνο και απλώστε επάνω τα λαχανικά. Βάλτε τα και πάλι στο φούρνο, στη μεσαία σχάρα και στην δυνατή θερμοκρασία για όσο χρειαστούν για να ψηθούν (συνήθως είναι έτοιμα σε ένα τέταρτο).
Η μέθοδος αυτή θα σας δώσει την υψηλή θερμότητα που χρειάζεται για να καραμελώσουν τα σάκχαρα στα λαχανικά γρήγορα.