Καρύδα Ο καρπός του κοκοφοίνικα που, στα σανσκριτικά, σημαίνει "δέντρο που δίνει όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή"
Βασιλικός Αν και θεωρείται ο βασιλιάς των μυρωδικών, στην αρχαία Αίγυπτο ήταν απαραίτητος στη μουμιοποίηση των φαραώ.
Μανιτάρια Πριν από το 1940, το πιο ευρέως διαδεδομένο μανιτάρι ήταν το ιταλικό καφέ, γνωστό σήμερα ως το μανιτάρι crimini.
Χαβιάρι Από τα προϊστορικά χρόνια, ο οξύρρυγχος είναι μέρος της διατροφής του ανθρώπου σε Μ. Ανατολή και Αν. Ευρώπη
Mπέικον Μέχρι και το δέκατο έκτο αιώνα, η λέξη bacon (μπέικον)- ή bacoun- χρησιμοποιούταν γενικά για το χοιρινό κρέας
Αυγοτάραχο Πολλοί το αποκαλούν “το χρυσάφι της λιμνοθάλασσας”, τόσο για το χρώμα του αλλά κυρίως για την εμπορική του αξία
Τα μύδια της Ολυμπιάδας Ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, την καθαρότητα και τον τρόπο καλλιέργειάς τους.
Το μέλι Αρναίας και η Μουντοβίνα Η συνταγή της προετοιμασίας, της ζύμωσης και της απόσταξής μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά.