Γλυκοπατάτα Ο διάσημος εξερευνητής Κολόμβος έφερε τη γλυκοπατάτα στην Αγγλία από το νησί του Αγίου Θωμά, στα τέλη του 1400.
Πώς προστατεύεται η ονομασία προέλευσης της σαμπάνιας Το όνομα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των παραγωγών για να προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Σουσάμι Θεωρείται από τα πρώτα καρυκεύματα και ένα από τα πρώτα φυτά πουχρησιμοποιήθηκαν ποτέ για την παραγωγή λαδιού
Γκότζι Μπέρι To "μούρο της ευτυχίας" είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ
Μαγιονέζα Για άλλη μια φορά, ένας Γάλλος ερωτύλος ευγενής ευθύνεται για την δημιουργία της διάσημης σως
Μπεσαμέλ Ο μαρκήσιος ντε Μπεσαμέλ έφτιαξεμια σάλτα στα τέλη του 17ου αιώνα, για να καλύψει τη μυρωδιά του παστού μπακαλιάρου!
Ο χιονάτος κουραμπιές και το… μακαριστό μελομακάρονο Από πού κρατά η... σκούφια των αγαπημένων γλυκών των Χριστουγέννων;
Μουστάρδα Η χρήση της ως μπαχαρικό με τη μορφή σκόνης αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα, ήδη από το 3.000 π.Χ
Ρόκα Κείμενα κλασικών συγγραφέων, όπως του Βιργίλιου, αναφέρουν τη ρόκα (Eruca sativa) ως ισχυρό αφροδισιακό.
Βρώσιμα λουλούδια Πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν ενσωματώσει τα λουλούδια σε παραδοσιακά φαγητά τους
Μπρι (Brie) Η ιστορία του ξεκινά τον 8ο αιώνα, όταν ο Γάλλος αυτοκράτορας Καρλομάγνος το δοκίμασε πρώτη φορά σε ένα μοναστήρι στην Reuil-en-Brie
Αγκινάρα Η φήμη της εκτοξεύτηκε χάρη στην Αικατερίνη των Μεδίκων, που την εισήγαγε στην γαλλική κουζίνα
Στρείδια Ο Αβραάμ Λίνκολν συνήθιζε να κάνει πάρτι στο σπίτι του, στο Ιλλινόις, όπου σερβίρονταν μόνο στρείδια και τίποτα άλλο
1 Φουά γκρα (Foie gras) Foie gras στα γαλλικά σημαίνει "λίπος συκωτιού" και το Pâté γίνεται από το ήπαρ χήνας ή πάπιας
Πίτσα (Pizza) Πρωτοεμφανίστηκε σε γραπτά κείμενα το 1000 μ.Χ, με τη ναπολιτάνικη διάλεκτο picea ή piza
Κρόκος (σαφράν) Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη