Λευκή τρούφα: Ακριβός και γευστικός “θησαυρός” Τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο ανακάλυψε ένας Ιταλός πριν από λίγες ημέρες .
Πώς διαχειριζόμαστε τις γαρίδες Αυτή είναι η εποχή που στη χώρα μας βγαίνει ολόφρεσκη γαρίδα. Ευκαιρία λοιπόν να γράψουμε δυο λόγια για αυτό το χαρισματικό οστρακόδερμα.
Χρησιμοποιήστε σωστά το λάδι Είναι γεγονός ότι το βασικότερο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής είναι το ελαιόλαδο.
Στέβια Η νέα "μόδα" στην υγιεινή διατροφή και τη δίαιτα, είναι γνωστή εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Λατινικής Αμερικής
Κουκουνάρι Καλότυχος καρπός για αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους και αφροδισιακός για τους ευγενείς του Μεσαίωνα
Κόλιανδρος Συναντάται από τη νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική μέχρι την νοτιοδυτική Ασία, με αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη!
Μελάσα Το τελικό προϊόν που βγαίνει από τη διαδικασία καθαρισμού καί παραγωγής της ζάχαρης, με πλούσια, γλυκόπικρη, εξωτική γεύση
Κινόα (quinoa) Οι πρώτοι που καλλιέργησαν την βασίλισσα των υπερτροφών (superfoods), ήταν οι Ίνκας, περίπου από το 3000 π.χ
Τα κόκκινα αβγά Η παράδοση λέει ότι βάφουμε κόκκινα αβγά επειδή συμβολίζουν το αίμα του Χριστού. Αλλά, γιατί αβγά;
Μπύρα Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ
Πιπερόριζα (τζίντζερ) Ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως και μέρος της καθημερινής ασιατικής κουζίνας
Κινέζικο νεροκάστανο Είναι βασικό συστατικό της Κινέζικης κουζίνας και αποτελούν το κύριο συστατικό του δημοφιλούς ζελέ από νεροκάστανο