Ξυλάγγουρο

Το ξυλάγγουρο ή αντζούρι! Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κρήτη.

Είναι σκληρό και άκαμπτο και καταναλώνεται με το φλούδι και φτάνει γύρω στα 70 εκατοστά σε μήκος. Η φλούδα του είναι ανοιχτού πράσινου χρώματος και αρκετά λεπτή.
Σε χώρες της Μέσης Ανατολής γίνεται τουρσί.

Το ατζούρι κατατάσσεται στην οικογένεια Κολοκυνθοειδή. Η σάρκα του είναι πιο σκληρή από του κοινού αγγουριού και είναι αρκετά εύγευστο.

'Είδος μικρού και τραγανού αγγρουριού" γράφειο το λεξικό Μπαμπινιώτη.