Η σόδα ψησίματος ή μαγειρική σόδα (ανθρακικό νάτριο) είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη. Απελευθερώνει το διοξειδίου του άνθρακα όταν αλληλοεπιδρά με ένα οξύ η με ένα υγρό. Πιο συχνά χρησιμοποιείται στο ψήσιμο, όπου δρα ως ένα διογκωτικό.
Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.
Η χρήση της στο μαγείρεμα
- Χρησιμοποιήστε τη ως ένα υποκατάστατο για το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με λίγο ξύδι.
- Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά.
- Όταν βράζετε ένα κοτόπουλο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό. Η σάρκα θα είναι καθαρή και λευκή
-Ενυδατώστε τα ξερά φασόλια σε ένα ταψί με σόδα για να γίνουν πιο εύπεπτα.
-Αφαιρέστε τη χαρακτηριστική γεύση από τα κυνήγια, σε διάλυμα σόδας στο ψήσιμο.
-Αφαιρέστε την μυρωδιά ψαριού από τα φιλέτα σας με το μούλιασμα του ωμού ψαριού σε ένα ταψί με διάλυμα σόδας για μία ώρα μέσα στο ψυγείο.
-Κάντε τις ομελέτες πιο αφράτες, προσθέτοντας μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε τρία αυγά.
-Μειώστε την οξύτητα της ντομάτας στις συνταγές σας, με μια πρέζα μαγειρική σόδα.