Κολοκυθάκια “σοφρίτο” με λουκάνικο

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά 

Χρόνος παρασκευής:  10 λεπτά 

 

Υλικά για 2 άτομα 

5 μικρά κολοκύθια σε φέτες ή ροδέλες μέτριου πάχους 

200γρ κιμά από λουκάνικο χωριάτικο(μόνο το εσωτερικό)  

1 σκελίδα σκόρδο 

100 ml μηλόξυδο ή λευκό βαλσάμικο 

100ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο 

Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο κατ’επιλογή 

80γρ βούτυρο 

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Mόλις τα γυρίσουμε προσθέτουμε το λουκάνικο & το σκόρδο.

Όταν ψηθούν, σβήνουμε με το ξύδι και το ζωμό.

Αρωματίζουμε με τα μυρωδικά και δένουμε τη σάλτσα με κρύο βούτυρο..