ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα
5 μικρά κολοκύθια σε φέτες ή ροδέλες μέτριου πάχους
200γρ κιμά από λουκάνικο χωριάτικο(μόνο το εσωτερικό)
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml μηλόξυδο ή λευκό βαλσάμικο
100ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
Μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο κατ’επιλογή
80γρ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια και αλατοπιπερώνουμε. Mόλις τα γυρίσουμε προσθέτουμε το λουκάνικο & το σκόρδο.
Όταν ψηθούν, σβήνουμε με το ξύδι και το ζωμό.
Αρωματίζουμε με τα μυρωδικά και δένουμε τη σάλτσα με κρύο βούτυρο..