ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή: Για 6 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 40 - 45 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
15 φέτες μελιτζάνες φλάσκες
15 φέτες ζαμπόν
15 φέτες κασέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
300 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Εκτέλεση
Βράζω τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω και το ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τηγανίζω τις μελιτζάνες σε καυτό ελαιόλαδο και τις αφήνω να κρυώσουν. Παίρνω μια φέτα μελιτζάνας, βάζω από πάνω μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα κασέρι και φτιάχνω στρογγυλά ρολλάκια. Τα στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνω τη σάλτσα να βράσει και να πήξει. Μόλις γίνει η σάλτσα, προσθέτω τις ταλιατέλες και ανακατεύω το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα 2-3 φορές.
Πασπαλίζω λίγη κεφαλογραβιέρα σε μια πιατέλα, βάζω από πάνω τοκαι από πάνω την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα. Γεμίζω την πιατέλα με τα ρολλάκια της μελιτζάνας και τρίβω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.