Τηγανιά με αβγά, φέτα και τηγανητές πατάτες

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Συνταγή: Για 2-3 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά

 

Υλικά 

1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

3 αβγά

300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη

λίγο αλάτι (γιατί έχει η φέτα)

πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:  

Τηγανίζω τις πατάτες. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φέτα με τα αβγά και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα.

Βάζω σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας λάδι από αυτό που τηγάνισα τις πατάτες και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτω τις πατάτες.

Περιχύνω τις πατάτες με τα αβγά και ψήνω την τηγανιά για περίπου δυο λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

Σημείωση: Εάν θέλω  κόβω και 2-3 κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα τηγανίζω και τα βάζω μαζί με τις πατάτες.