ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Για 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ :
4-5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια λεκάνη, βάζω όλα τα υλικά και τα ανακατεύω πολύ καλά (προσέχω να ανακατευτεί καλά το αλεύρι και να μην κάνει σβόλους).
Βάζω στο τηγάνι το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, βάζω κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζω από τις δύο μεριές. Τηγανίζω τους ντοματοκεφτέδες προσεκτικά για να μην καούν και - κάθε φορά που τους γυρίζω - προσέχω να μην τους τρυπήσω και πάρουν λάδι.
Οι ντοματοκεφτέδες παίρνουν ένα ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα.
Σημείωση: Αν το μείγμα βγει αραιό, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι. Εάν θέλω, μπορώ να προσθέσω στα υλικά ένα κολοκυθάκι και μια μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.