Γαριδοσαλάτα με ρύζι

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

Συνταγή: Για 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά

 

Υλικά 

2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

800 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη

6-7 ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια

2 ξυνόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1 κονσέρβα καλαμπόκι

2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

μισό ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού

λίγη μουστάρδα σε σκόνη,

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη πάπρικα γλυκιά.

 

 

 

 

Εκτέλεση

 

  • Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει.

     

  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω το ρύζι, τις γαρίδες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

     

  • Χτυπάω πολύ καλά στο σέικερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Περιχύνω τη σαλάτα με το λαδολέμονο και την ανακατεύω πολύ καλά. Τη σκεπάζω με μια μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για να παγώσει. Πριν σερβίρω τη σαλάτα, την ανακατεύω ξανά.