ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή: Για 4-6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
1 χταπόδι 1000-1200γραμμάρια
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι σέλερι ψιλοκομμένο
1,5 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
μισό ποτήρι του νερού ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Πλένω πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό. Βάζω το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 3-4 περίπου λεπτά. Προσθέτω το κρασί και λίγο νερό και το αφήνω να βράσει. Μόλις βράσει, βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω το χταπόδι, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μάραθο και το σέλερι. Βάζω λίγο αλάτι. Σκεπάζω τη σαλάτα με μια μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.