Χταποδοσαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

Συνταγή: Για 4-6 μερίδες

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

 

 

Υλικά 

1 χταπόδι 1000-1200γραμμάρια

1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες

μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

μισό ματσάκι σέλερι ψιλοκομμένο

1,5 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

μισό ποτήρι του νερού ξύδι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

  • Πλένω πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό. Βάζω το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 3-4 περίπου λεπτά. Προσθέτω το κρασί και λίγο νερό και το αφήνω να βράσει. Μόλις βράσει, βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβω σε μικρά κομμάτια.

     

  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω το χταπόδι, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μάραθο και το σέλερι. Βάζω λίγο αλάτι. Σκεπάζω τη σαλάτα με μια μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

 

  • Χτυπάω το λάδι και το ξύδι σε ένα σέικερ και περιχύνω τη σαλάτα. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.