ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑ
Συνταγή για 6-8 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο τριβελάκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκο σπανάκι (μόνο τις καρδούλες)
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια
300 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού φρέσκος χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
-
Βράζω το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το σουρώνω, και το ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σκεπάζω το τριβελάκι με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για να κρυώσει.
-
Πλένω καλά το σπανάκι με άφθονο νερό και το αφήνω να στραγγίσει. Αφαιρώ τα κοτσανάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω ελαφρά το τριβελάκι με το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, τα καρύδια. Προσθέτω λίγο αλάτι.
-
Χτυπάω το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ και περιχύνω τη σαλάτα. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Μπορώ να προσθέσω στη σαλάτα ένα κολοκύθι, ωμό και τριμμένο στον τρίφτη και να το ανακατέψω μαζί με όλα τα υλικά.