ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή για 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 50-60 λεπτά
Υλικά
2 κιλά φασολάκια χάντρες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα φασολάκια. Βάζω τις χάντρες σε ένα σουρωτήρι και τις πλένω με άφθονο κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά. Προσθέτω τις χάντρες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Προσθέτω νερό στην
κατσαρόλα, τόσο όσο να σκεπάσει τις χάντρες και ανακατεύω.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για 40-45 λεπτά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό. Αφήνω το φαγητό στη φωτιά μέχρι να βράσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.