Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Συνταγή για 25-30 κολοκυθοκεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 25-35 λεπτά

Υλικά 

1 κιλό κολοκύθια τριμμένα στο τρίφτη του κρεμμυδιού

1 αβγό

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη στο τρίφτη

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι και γραβιέρα)

1 φλιτζανάκι του καφέ τριμμένο καπνιστό τυρί

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο αλεύρι και

λάδι για το τηγάνισμα.

 

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζω τα τριμμένα κολοκύθια και τα στύβω με τα χέρια μου όσο μπορώ.

Τα αφήνω γύρω στα 15-20 λεπτά για να στραγγίσουν καλά.

Ανακατεύω σε μια λεκάνη τα κολοκύθια με τα τυριά, το αβγό, τον δυόσμο, το αλεύρι και λίγο πιπέρι. Αν το μείγμα δεν μπορώ να το πλάσω (σαν κεφτεδάκια), προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμη.

Απλώνω σε μια λαδόκολλα λίγο αλεύρι. Πλάθω τους κολοκυθοκεφτέδες και τους αλευρώνω. Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει),  τους τηγανίζω για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Τους βγάζω προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα.

 

Παίρνουν ένα πολύ ωραίο ξανθό χρώμα. Τρώγονται έτσι όπως είναι ζεστοί και τραγανοί.