Μακαρονάδα με φύλλα ρόκας και κατίκι Δομοκού 

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ: Για 3 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20-30 λεπτά

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

5 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες

2 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες

γλυκιά πάπρικα

1 κουταλιά μοσχοκάρυδο τριμμένο

400γρ. κατίκι Δομοκού

μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

φυλλαράκια δυόσμου, μέντας & ρόκας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω και ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Βάζω στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και πιπέρι. 

Σοτάρω το λάδι με τις ροδέλες του κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα κολοκύθια,  τις μελιτζάνες, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τα μακαρόνια και τη σάλτσα τυριού και ανακατεύω καλά.

Στο τέλος ανακατεύω τα φυλλαράκια δυόσμου, μέντας και ρόκας. Σερβίρω αμέσως με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.