ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ: Για 3 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20-30 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
5 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
2 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά μοσχοκάρυδο τριμμένο
400γρ. κατίκι Δομοκού
μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
φυλλαράκια δυόσμου, μέντας & ρόκας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω και ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Βάζω στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και πιπέρι.
Σοτάρω το λάδι με τις ροδέλες του κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τα μακαρόνια και τη σάλτσα τυριού και ανακατεύω καλά.
Στο τέλος ανακατεύω τα φυλλαράκια δυόσμου, μέντας και ρόκας. Σερβίρω αμέσως με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.