Gaspacho (κρύα σούπα) με καρπούζι

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ψίχα ώριμου καρπουζιού

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

1 ώριμη ντομάτα

1 μέτριο αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Μερικά φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε για 1 λεπτό.

Περνάτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι προαιρετικά και το βάζετε μέσα σε ένα μπολ και μετά αυτό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.

Σερβίρετε σε πιάτα της σούπας, διάφανα ποτήρια η ακόμα και κούπες του τσαγιού. γαρνίροντας με τα φύλλα του δυόσμου.

Επειδή όλα τα καρπούζια η τα πορτοκάλια δεν έχουν την ίδια γλυκύτητα ή οξύτητα αντίστοιχα επόμενο είναι να χρειάζονται κάποιες αλλαγές στις αναλογίες τους.