ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ :
12 μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι,
που βρίσκεται μέσα από τη ράχη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες (εάν γίνεται και ξεφλουδισμένες)
2 κ.σ. πάπρικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμένο και βρασμένο μπρόκολο
2 κ.σ. γάλα καρύδας
1 - 3 ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές chilli
½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
½ φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το λάδι πάνω σε ένα μεγάλο και ανοιχτό σκέυος σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με την πάπρικα και το σκόρδο, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπρόκολα, το γάλα καρύδας και τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε το μαϊντανό και τα καρύδια.
Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι.