ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
8 σπαράγγια
300 γρ. κουνουπίδι ανθοί
300 γρ. μπρόκολο ανθοί
4 μικρές πατάτες, καθαρισμένες
400 γρ. καρότο, καθαρισμένο
400 γρ. κολοκύθι
Για τη βινεγκρέτ :
100 γρ. μουστάρδα dijon
100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
80 γρ. κάπαρη
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τα λαχανικά και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το ζωντανό χρώμα τους.
Για τη βινεγκρέτ :
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απ' το ελαιόλαδο, σ' ένα blender, και πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε σ' ένα μπόλ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο - λίγο, με τη μορφή κορδονιού, ανακατεύοντας συνεχώς μ΄ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αλατοπιπερώνουμε.