ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
300 γρ. ρύζι μπασμάτι
Μία φέτα λεμονιού
4 κ.σ. ΑΛΤΙΣ Απαλό
1 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα με μια κουταλιά νερό
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές σφήνες
100 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
80 γρ. αρακάς
80 γρ. μπρόκολο ανθούς
1 μικρό καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 μικρό κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
3-4 κουταλάκια της σούπας σόγια σος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένετε καλά το ρύζι και το βράζετε μέχρι να γίνει, σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη φέτα λεμονιού. Το στραγγίζετε (αυτό είναι ακόμα καλύτερο να το κάνετε την προηγούμενη μέρα).
Φτιάξτε μια ομελέτα με τα αυγά, διπλώστε τη σε ρολό και κόψτε τη σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα λαχανικά, την πιπερόριζα και το σκόρδο. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι κρύο και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί εντελώς.
Ρίχνετε το μαϊντανό.
Τέλος, ρίχνετε τη σόγια σος, λίγο αλάτι και πιπέρι, και τις λωρίδες της ομελέτας και ανακατεύετε.
Γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Άλτις Απαλό :
Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Άλτις Απαλό μια φίνα επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά, αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια, όπως κέικ λαδιού με φρούτα.