Σαλάτα με φασολάκια, βινεγκρέτ φέτας, καρύδι και τοματίνια

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για τη βινεγκρέτ φέτας

ΥΛΙΚΑ :

3 κ.σ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. καρυδέλαιο ή φουντουκέλαιο
2 κ.σ. μηλόξιδο
60 γρ. φέτα
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι ή με το χέρι μας και στη συνέχεια την αναμιγνύουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε στο ψυγείο.
 
 

Για τη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ :

400 γρ. φασολάκια κτψ
100 γρ. σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Ψίχα καρύδια
15 τοματίνια
Βινεγκρέτ φέτας
Κρουτόν
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα τοματίνια, προσθέτουμε τα φασολάκια και το σπανάκι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ φέτας, το καρύδι και το κρουτόν.