Μοναστηριακή συνταγή: Ομελέτα με… μπανάνες

Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή σαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Η ομελέτα είναι ένα απλό φαγητό, το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές, συνήθως με την προσθήκη λαχανικών, αλαντικών και τυριών. Σας παρουσιάζουμε, όμως, μία ξεχωριστή συνταγή με μπανάνες, όπως την παρασκευάζουν αγιορείτες πατέρες. Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή σαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Υλικά

Για τη μοναδική συνταγή ομελέτα με μπανάνες θα χρειαστούμε 6 αυγά, 2 μπανάνες σε ροδέλλες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 φλιτζάνια ντομάτες τις οποίες έχουμε τεμαχίσει σε κυβάκια, 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, 4 κουτάλια λάδι, 1 κουταλάκι τριμμένο κάρυ και αλάτι.

Εκτέλεση

Βάζουμε στο τηγάνι τα τέσσερα κουτάλια λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες, το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Χτυπάμε επαρκώς τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα που έχουμε ήδη φτιάξει. Όταν ροδίσει η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Πηγή: dogma.gr