ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ :
2 μπούτια γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα
200 ml χυμό ρόδι
30 γρ. πελτέ τομάτας
50 ml μπράντυ
30 γρ. μέλι
250 ml νερό
60 γρ. βούτυρο
2 ώριμα ρόδια
40 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
40 γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους ξηρούς καρπούς (ελαφρώς σπασμένους) για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να βγάλουν το άρωμά τους.
Τους βγάζουμε σε ένα σκεύος και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε την αλατοπιπερωμένη γαλοπούλα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το μπράντυ και αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο μέσα στο χυμό ρόδι, το μέλι, το νερό και το φασκόμηλο, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε με καπάκι ή με λαδόκολλα και φουρνίζουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γλασάρουμε τα ρόδια με το βούτυρο και στο τέλος προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Σερβίρουμε τα μπούτια με σάλτσα από την κατσαρόλα και το μείγμα ροδιού-ξηρών καρπών.