Μανιτάρια φρικασέ

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ : 

500 γρ. μανιτάρια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. μαρούλι ή φρέσκο σπανάκι ή και ανάμεικτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. κορν φλάουερ
1 αυγό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, που βράζει, ρίχνετε τα πράσινα σαλατικά χονδροκομμένα.
Τα αφήνετε για 1 λεπτό και τα βγάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο. Αφού κρυώσουν καλά, τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λευκό κρασί και, μόλις μειωθεί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, τα βρασμένα σαλατικά, και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, προσθέτοντας νερό εάν χρειάζεται.

Χτυπάτε το αυγό με το λεμόνι και το κορν φλάουερ σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε, ανακατεύοντας σιγά σιγά, 1 φλιτζάνι ζεστό, αλλά όχι καυτό, ζωμό από την κατσαρόλα.

Μεταφέρετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το ζεστό φρικασέ, ανακατεύοντας να πάει παντού.

Tip: Ένα φαγητό με αυγολέμονο δεν πρέπει να ξαναβράσει, γιατί κινδυνεύει να κόψει.