Συνταγή για σπιτική κέτσαπ

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
 
Yλικά
 
Για 4-6 άτομα
 
  • 2 κιλά ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
 
Εκτέλεση
 
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες για να τις βράσουμε μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το αλάτι για περίπου μία ώρα.
 
Αφήνετε να κρυώσει και τα περνάτε από το μπλέντερ. Βάζετε τη σάλτσα σε βαζάκια, σκεπάζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και τα κλείνετε. Φυλάξτε στο ψυγείο.