Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1-2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το χυμό από μισό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένουμε τα αγγούρια πολύ καλά και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους.
Αμέσως μετά τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες με έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο.
Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το μείγμα και το σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr