Ντοματοσαλάτα με κάπαρη και ελιές

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Σιρόπι βαλσάμικου
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμές στη μέση
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 τομάτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το μαϊντανό, τις αντσούγιες, κάπαρη, σκόρδο, βασιλικός, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για να σερβίρετε, κόψτε τις ντομάτες χοντρές φέτες και καλύψτε τις με το μείγμα της ελιάς.

Πασπαλίστε με μαϊντανό και ραντίστε με ελαιόλαδο και σιρόπι βαλσάμικου.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr