Σπαγγέτι με πεκορίνο και πιπέρι

Υλικά

Για 2- 4 άτομα

450 γραμμάρια σπαγγέτι
3 φλιτζάνια τυρί πεκορίνο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
Μόλις το νερό κοχλάσει τότε ρίχνετε τα σπαγγέτι και βράζετε για 8 λεπτά (αλ ντέντε).

Στη συνέχεια κρατήστε 1 φλιτζάνι από το βραστό νερό της κατσαρόλας και σουρώστε τα μακαρόνια.
Ξανά ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσατε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί, πασπαλίστε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε με τυρί τριμμένο πεκορίνο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr