Από το Γιάννη Λιάκου
Παίρνουμε φύλλα Iceberg, γαλλικά μαρούλια, λόλες κόκκινες και πράσινες και κόβουμε με το χέρι τα φυλλώματα τους. Κόβουμε αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και αν βρείτε αποξηραμένες φράουλες. Τα αφήνουμε για μια ώρα σε γλυκό κρασί (ένα Λήμνου ή Μοσχάτο ιδανικά).
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι και 100γρ. από ένα καλό παλαιωμένο μπαλσάμικο. Προσθέτουμε σιγά σιγά ελαιόλαδομέχρι να δέσει και συμπληρώνουμε με λευκό πιπέρι και τουλάχιστον 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Κόβουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με τον χυμό από ένα πορτοκάλι.
Καβουρντίζουμε λίγο κουκουνάρι και αμύγδαλο ολόκληρο και ανάλατο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα μας τα υλικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγους ηλιόσπορους και καρυδόψυχα ή φυστίκι Αιγίνης. Σε αυτή την σαλάτα προσωπικά προσθέτωαποξηραμένα φρούτα όπως μπανάνα, παπάγια και cranberries.