Από τον Γιάννη Λιάκου
Παίρνουμε διάφορα φρέσκα φυλλώματα σαν βάση (λόλες, γαλλικό μαρούλι και παντζαρόφυλλα). Λεπτοκομμένη καπνιστή πάπια, ρόδια και καπνιστό τυρί Μετσόβου σε λεπτά τριγωνάκια. Για την βινεγκρέτ παίρνουμε τον χυμό από τέσσερα ρόδια και σε ένα τηγάνι τα κάνουμε μια σύβραση με 100γρ. ζάχαρη και 100γρ. άσπρο ξύδι.
Έπειτα σε ένα μίξερ το χτυπάμε με μια κουταλιά μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, 2 πρέζες λευκό πιπέρι και σιγά σιγά σαν κορδόνι ηλιέλαιο 400γρ. περίπου μέχρι να δέσει. Για το σερβίρισμα βάζουμε την καπνιστή πάπια στον φούρνο για 3 λεπτά για να βγάλει τα αρώματα της. Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα φύλλα, την βινεγκρέτ, το ρόδι και το καπνιστό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τοποθετώντας την καπνιστή πάπια από πάνω.