Από τον Γιάννη Λιάκου
Παίρνουμε 5 πατάτες και τις πλένουμε καλά με ένα σφουγγάρι ώστε να φύγει όλο το χώμα. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ,τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμες τρυπώντας τις πατάτες με ένα μαχαίρι για να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά να κρυώσουν.
Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μία λεκάνη προσθέτοντας αρκετό βούτυρο, παρμεζάνα και λεπτοκομμένο προσούτο ή μπέικον.
Ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά λίγη γλυκιά πάπρικα . Ανακατεύουμε παρά πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Στρώνουμε από πάνω τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου μισή ώρα ).