Από το Γιάννη Λιάκου
Μιας και είναι η εποχή της και στη χώρα μας έχουμε καλή και φθηνή γαρίδα μια γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του είδους.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο χρησιμοποιώντας μια καρφίτσα.Πασπαλίζουμε ένα τηγάνι με χοντρό αλάτι και τις σοτάρουμε ώσπου να ροδίσουν.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό από δύο λεμόνια και λίγο κρασί.
Τις αφήνουμε να αχνίσουν για λίγο και σερβίρουμε πάνω σε σπυρωτό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Εναλλακτικά πάνω σε μανιτάρια πλευρώτους.