Από το Γιάννη Λιάκου
Παίρνουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο και το στραγγίζουμε καλά. Περιχύνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι ή λάιμ και πασπαλίζουμε με άσπρο πιπέρι.
Το αφήνουμε για 15' και στη συνέχεια το περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 8 λεπτά. Το βγάζουμε τοποθετώντας το σε απορροφητικό χαρτί.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις καθαρίζουμε.
Τις βάζουμε σε παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα (tip: αυτή την περίοδο έχει εξαιρετικές λευκές πατάτες από τον Πολύμυλο Κοζάνης).
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (chips) και τις τηγανίζουμε για 3'-5'.
Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγες σταγόνες λεμονιού και καυτερή πάπρικα ή αν αντέχουμε με πιπέρι καγιέν.