Από το Γιάννη Λιάκου
Βράζουμε το σπαγγγέτι σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και ιδανικά προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο τα ντοματίνια με 2-3 φύλλα φρέσκου βασιλικού. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το σπαγγέτι χωρίς να τα ξεβγάλουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό από το σπαγγέτι που βράσαμε.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω μια καλή γραβιέρα ή ιδανικά λίγο Parmigiano Reggiano