Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαϊντανό, γιαούρτι και λεμόνι

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά

Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ:

4 στήθη κοτόπουλο ( 650-700 γρ.) κομμένα σε κομμάτια

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι & πιπέρι

2 κ. σ. μέλι

4-5 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ. σ. ελαιόλαδο

Πιτούλες ολικής άλεσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε όλα τα υλικά - την κλείνουμε και της κάνουμε απαλό μασάζ, ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα του σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλιτικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά

Ψήνουμε τις πιτούλες σε ένα και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη.

Σερβίρουμε πάνω στις πιτούλες κομμένες σε τέταρτα πασπαλίζοντας με έξτρα μαϊντανό.

Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!

*Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου