Συνταγή για 10 περίπου μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 25-35 λεπτά
Υλικά
4 ποτήρια του νερού νερό
2 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 λεμονόκουπα
2-3 ξυλαράκια κανέλας
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού χοντρό σιμιγδάλι
200 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα
100 γραμμάρια κουκουνάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη λεμονόκουπα και τα ξυλαράκια κανέλας και αφήνω το σιρόπι να βράσει για δέκα λεπτά περίπου.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι και το ανακατεύω συνέχεια για να μην μαυρίσει.
Μόλις ψηθεί (το σιμιγδάλι παίρνει ένα χρυσόξανθο χρώμα), προσθέτω τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και το κουκουνάρι ανακατεύοντας συνέχεια.
Καθώς το σιμιγδάλι είναι στη φωτιά, ρίχνω το σιρόπι ζεστό (προσέχω να μην καώ), χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω.
Προσθέτω τις σταφίδες και τη μία κουταλιά της σούπας κανέλα. Αφήνω τον χαλβά στην φωτιά για περίπου πέντε λεπτά ακόμα, τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζω για λίγο με μια πετσέτα.
Ρίχνω σε μικρά φορμάκια λίγη κανέλα, βάζω μέσα τον χαλβά, τον στρώνω καλά και ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη κανέλα.
Αναποδογυρίζω τα φορμάκια και σερβίρω με λίγη κανέλα.
Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!
*Η γρήγορη συνταγή δημοσιεύτηκε από τη Ρένα της Φτελιάς