ΤΗΣ Αυγερίας Σταπάκη
ΥΛΙΚΑ
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτό καρέ
- 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 20 γρ. κάππαρη
- 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φύλλα κάππαρης
- Ξινοτύρι Νάξου με μαύρο σουσάμι
- Κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Ξύδι xeres
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κουλούρι σε κύβους και το τοποθετούμε στον πάτο σαν βάση. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρό καρέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και φτιάχνουμε γεύση με το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Τα μαρινάρουμε και τα βάζουμε πάνω από το κουλούρι και στην κορυφή γαρνίρουμε με τα φύλλα κάππαρης. Τέλος βάζουμε 4 κενέλ από το ξινοτύρι Νάξου.
Η Αυγερία Σταπάκη είναι chef στο The Dalliance House στην Κηφισιά