Πατατοσαλάτα με γιαούρτι και καπνιστή γαλοπούλα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος παρασκευής     : 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :

Για 4 μερίδες

800-900 γρ μικρές πατάτες
10-15 τοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
15 Φύλλα σέλινου
2 κριθαροκούλουρα
150-200 γρ καπνιστή γαλοπούλα, όχι σε φέτες, αλλά σε ένα κομμάτι.
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 25-35 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος κάθε πατάτας).

Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (τοματίνια, φύλλα σέλινου χονδροκομμένα, μουλιασμένα και σπασμένα σε κομμάτια κριθαροκούλουρα, γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι), ανακατεύουμε και σερβίρουμε, περιχύνοντας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το φουαντρέ κομμενο σε κυβακια .

Για καλύτερο μαγείρεμα της πατάτας, επιλέγουμε να έχουν όλες σχεδόν το ίδιο μέγεθος, έτσι ώστε να βράσουν και στον ίδιο χρόνο.