Κομπόστα δαμάσκηνο

Γλυκιά κομπόστα με ξεχωριστή γεύση, ταιριάζει πάρα πολύ με γλυκές ζύμες

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλλας
1 κιλό δαμάσκηνα όχι ώριμα
1/2 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Ρίχνουμε στα υλικά το ξύλο κανέλας και τα βράζουμε όλα μαζί για 12-15 λεπτά.

Φυλάμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο αν δεν είναι σφραγισμένα, ή εκτός ψυγείου αν είναι σφραγισμένα.

Τα σφραγισμένα διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου.

Σερβίρεται με τηγανίτες με μήλα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr