Μακαρόν με λευκή σοκολάτα

Το αγαπημένο γαλλικό γλύκισμα με γέυση λευκής σοκολάτας!

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μακαρόν
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
20 γραμμάρια αγνό κακάο
125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
50 γραμμάρια ζάχαρη
105 γραμμάρια ασπράδι
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη
110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Το αγαπημένο γαλλικό γλύκισμα με γέυση λευκής σοκολάτας!

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.

Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.

Χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.

Ανακατεύουμε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.

Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σταδιακά και λίγο-λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξουμε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.

Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
Β

άζουμε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνουμε περίπου 20 μακαρόν.

Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε σκόνη.

Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος με το μαραθόσπορο μέχρι να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το αδειάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε το γλυκό μας το οποίο είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση λευκής σοκολάτας στη μέση.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr