Φτιάξτε την παραδοσιακή καρυδόπιτα με έντονο άρωμα και γεύση σοκολάτας
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 2 - Eύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για την καρυδόπιτα
300 γραμμάρια γάλα ζεστό
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβετούρα
200 γραμμάρια βούτυρο
2 χούφτες ολόκληρα καρύδια για το γαρνίρισμα
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά καλά χτυπημένα
300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια καρυδόψιχα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα
Στο μεσαίο μάτι της κουζίνας βάζουμε μια κατσαρόλα νερό ζεσταίνουμε σε δυνατή και από πάνω από τη κατσαρόλα τοποθετούμε ένα γυάλινο μπολ και ρίχνουμε στο μπολ τα κομμάτια της σοκολάτας και την λιώνουμε ( μπεν μαρί).
Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα - 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο και 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σε νούμερο 26 ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο (πάνω από το μείγμα της καρυδόπιτας ρίχνουμε διάσπαρτα ολόκληρα καρύδια αν θέλουμε για να γίνει πιο ελκυστική όπως στην εικόνα).
Μόλις τη βάλουμε στο φούρνο την ψήνουμε για 45 λεπτά σε αντίσταση.
Για το σιρόπι
Ταυτόχρονα βράζουμε για 15 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για να γίνει το σιρόπι , το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό.
Σερβίρουμε με παγωτό μόκα με κακάο.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr