Εύκολο και γρήγορο γλυκό: Πανακότα βατόμουρο

Θα ενθουσιαστείτε με την εξαιρετικά ζωντανή γεύση του!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
250 γραμμάρια βατόμουρα πλημένα και πολτοποιημένα
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr