Λαχταριστά φρούτα που ταιριάζουν για επιδόρπιο και για γλασάρισμα γλυκών αλλα μαζί και με ξηρούς καρπούς!
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 χούφτα αποξηραμένες σταφίδες
200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
3 ποτήρια νερό
2 κυδώνια
1 μήλο
150 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια, το μήλο, τα δαμάσκηνα. Ξεκινάμε με τα κυδώνια, τα οποία τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά με ένα πανί, για να φύγει το χνούδι τους.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.
Περνάμε στο μήλο, το οποίο πλένουμε καθαρίζουμε την φλούδα του και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και το μήλο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και μια κανάτα νερό. Βράζουμε τα κουσάφια σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια, περιμένουμε λιγάκι να κρυώσουν και δοκιμάζουμε!
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr