Δείτε βήμα βήμα σε βίντεο συνταγή για δροσερό cheesecake
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 500 ml
2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 250 γραμμαρίων η καθεμία
1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κονσέρβα σως βύσσινο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια στρογγυλή φόρμα με αφαιρούμενη βάση και πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Έπειτα προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μείγμα πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνετε το μείγμα με το τυρί κρέμα μέσα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τη σως βύσσινο και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει αρκετά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr