Γαρνίρετε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Εύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τις κρέπες
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αβγά
κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 πακέτο μπισκότα θρυμματισμενα στο μπλέντερ
150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
λίγη καρύδα τριμμένη
1/2 κιλό μπανάνες
200 γραμμάρια φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ προαιρετικά
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Γυρίστε προσεκτικά μόλις ροδίσει.
Για τη γέμιση
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων, και αλείφετε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα κάθε κρέπα. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και φροντίζετε ώστε πάνω στις κρέπες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη.
Πασπαλίζετε με όσα φουντούκια και μπισκότο θέλετε και προσθέτετε λίγη καρύδα. Διπλώνετε στην μέση και μετά στο πλάι ώστε να έχετε ένα τρίγωνο.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr