Μια συνταγή για ένα υπέροχο και πολύ αφράτο γλυκό: Κέικ μήλο με γιαούρτι

Πλούσιο και αφράτο κέικ με γλυκιά γεύση μήλο και κανέλα για το πρωινό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
200 γραμμάρια μήλο τριμμένο
200 γραμμάρια γιαούρτι
250 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
5 αβγά
750 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.

Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Στο τέλος κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μπήγετε το μαχαίρι σε ένα μέρος του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr