Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους: Πιτάκια σοκολάτας

Τέλεια ιδέα για να συνοδέψετε το αγαπημένο σας ρόφημα!

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα 55 τοις εκατό κακάο ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος

Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
5 γραμμάρια αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα

Εκτέλεση

Σε µια μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά έως ότου ενωθεί το µείγµα.

Κατόπιν το αδειάζουµε σε φόρµες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούµε στην κατάψυξη µέχρι να παγώσουν.

Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύουµε µέχρι να έχουµε ένα ζυµάρι. Το αφήνουµε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγουµε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουµε το ζυµάρι σε δίσκους.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωµένο µπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουµε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.

Τοποθετούµε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνουµε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Πασπαλίζουµε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουµε ζεστά.

Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr