Σαρακοστιανή συνταγή: Κρέμα χαλβά με δαμάσκηνα

Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι για το τραπέζι της Σαρακοστής!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
Ρούμι
Φιστίκια Αιγίνης
250 γραμμάρια (χαλβάς με ταχίνι) με Φιστίκι Αιγίνης
220 γραμμάρια δαμάσκηνα (αποξηραμένα)

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάλτε τον χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ και χτυπήστε τον μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Κόψτε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, βάλτε τα στο μπλέντερ του μίξερ με μία κουταλιά ρούμι και χτυπήστε το χωρίς να λιώσουν.

Σε ένα μπολ βάλτε τον χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.

Σερβίρετε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο χαλβά αλλά μπορείτε παρόλα αυτά να παρασκευάσετε τον δικό σας χαλβά με ταχίνι!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr