Ε όχι μόνο λευκή… Φτιάξτε πανακότα σοκολάτα

Ποιος είπε ότι η πανακότα είναι μόνον "άσπρο" γλυκό;

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε  τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.

Χύνετε το μείγμα σε  2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr