Marshmallow με επικάλυψη σοκολάτα και καρύδια

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα marshmallows

6 κουταλιές του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
½ κούπα νερό
1 & 1/3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα + 1 φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
1/4 κούπα νερό
1/4 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή

Για την επικάλυψη

225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
20 καλαμάκια

Εκτέλεση

Για τα marshmallows

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη ζελατίνης μαζί με το νερό και ανακατεύουμε, αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό και τη μισή κούπα γλυκόζη, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μέσα στη κατσαρόλα για τους βαθμούς) μέχρι να φτάσει του 115 βαθμούς Κελσίου (240 F).

Συγχρόνως βάζετε το μείγμα του μπολ με τη ζελατίνη στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά να ζεσταθεί.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε ένα φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης και το χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε το ζεστό μείγμα του μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.

Όταν το μείγμα της κατσαρόλας φτάσει στους απαιτούμενους βαθμούς το βγάζετε από την εστία και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο κάδο του μίξερ και βάζετε την ταχύτητα στο δυνατό, χτυπάτε για 7 με 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφρώδες πηχτό μείγμα, αμέσως ρίχνετε τη βανίλια και σταματάμε το ανακάτεμα.

Ύστερα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 6 ώρες.

Στη συνέχεια με τη σπάτουλα ξεφορμάρετε και κόβετε με μαχαίρι για πίτσα ή ψαλίδι.

Για την επικάλυψη

Σε μπέιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα αναδεύοντας μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα marshmallow και βάζουμε στη βάση του από ένα καλαμάκι, βουτάμε στην σοκολάτα μέχρι τη μέση και μετά καλύπτουμε με την καρυδόψιχα. Αφήνουμε στο ψυγείο να στεγνώσουν και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr